Порошенко назвав Савченко символом України / president.gov.ua

Про це Порошенко написав у Twitter.

“Разом з мамою Надії Савченко Марією Іванівною і сестрою Вірою попросив Надю припинити голодування. Дякую, що погодилася”, - зазначив глава держави.

Як повідомляє прес-служба президента, під час розмови Порошенко сказав, що дуже щасливий нарешті мати можливість поспілкуватися з Надією. Він наголосив, що вся країна пишається її стійкістю та висловлює підтримку.

Відео дня

«Тобою пишається вся Україна – твоєю стійкістю, твоєю мужністю, патріотизмом. Ти стала символом України», - сказав Порошенко.

Читайте такожАдвокат Савченко підкреслив принципову різницю між її справою та справою ГРУшників

Він поінформува Савченко про кроки, які здійснюються для її звільнення, та розповів про подробиці телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Україна продовжує робити все для твого звільнення», - сказав Порошенко, звертаючись до Надії.

Порошенко, мати і сестра Савченко звернулися до неї з проханням припинити голодування. «Навіть у цих умовах маємо зробити кроки, щоб зберегти твоє здоров'я», - підкреслив президент. У відповідь Надія погодилась тимчасово припинити голодування.

Президент повідомив, що готовий направити свій літак до Росії, щоб повернути Савченко додому.

Читайте такожПорошенко заявив, що узгодив із Путіним "певний алгоритм звільнення Савченко"

Як повідомляв УНІАН, суд в Росії 22 березня засудив Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків. Також суд присудив Савченко штраф в 30 тис. рублів за «незаконний перетин кордону».

Савченко з 6 квітня відновила суху голодовку, вимагаючи свого повернення в Україну. За даними адвокатів, Савченко знаходиться у важкому стані.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко після винесення вироку Савченко заявив, що Україна готова передати Російській Федерації затриманих на Донбасі російських спецназівців Александрова і Єрофєєва в обмін на звільнення української льотчиці. Адвокат Ілля Новіков відзначає, що Александров і Єрофєєв - головні кандидати на обмін Савченко. Однак разом з тим обмін Савченко на ГРУшників - не єдиний варіант для її повернення в Україну.

18 квітня президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним закликав негайно звільнити Савченка. Була досягнута домовленість про невідкладний допуск до Савченко генконсула України в Ростові-на-Дону. У зв'язку з погіршенням здоров'я Савченко Порошенко закликав допустити до неї українських або німецьких лікарів.