Ставицкий

На запрошення міністра юстиції Ізраїлю Аелет Шекед 19-21 квітня поточного року заступник генпрокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос відвідав з офіційним візитом Ізраїль. Про це УНІАН повідомили в прес-службі ГПУ.

Читайте такожІнтерпол почав розшук Едуарда Ставицького та братів Клюєвих - Аваков

Відео дня

Під час візиту відбулись офіційні зустрічі з міністром юстиції, генеральним прокурором Авіхаєм Мендельблітом та головним військовим прокурором Шароном Афеком.

Під час переговорів у Кнесеті Матіос передав запит ГПУ про міжнародну правову допомогу у розслідуванні стосовно колишнього міністра Ставицького, зокрема, щодо вручення останньому повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти держави. За наявними у слідства даними Інтерполу, український екс-високопосадовець переховується на території Ізраїлю, змінивши прізвище та ім’я. 

«Ізраїльська сторона в особі міністра юстиції запевнила у організації розгляду вказаного клопотання у найкоротші строки», - зазначили в ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році Ставицький був оголошений в розшук Інтерполу.

Читайте такожРада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Клюєва

5 квітня 2016 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що громадяни України, брати Андрій та Сергій Клюєви та Едуард Ставицький перебувають у розшуку Інтерполу, і що «на підставі рекомендацій Комісії генеральним секретаріатом Інтерполу розблоковано доступ до розшукових файлів А.Клюєва - з 30 березня 2016 року, С. Клюєва – 31 березня, Ставицького - з 1 квітня».