УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, після допиту Хмара повідомив, що нічого не зміг розповісти слідчому, оскільки він не має стосунку до тих осіб та організацій, про які його запитували.

Читайте такожВ СБУ не пустили українського дисидента Степана Хмару, який з’явився на допит за повісткою

"Або СБУ на знає своїх обов'язків, або там сидять ідіоти-непрофесіонали. Мені ставили запитання, що я знаю про створення терористичної організації “ЛНР” і чи підтримую з ними зв'язок. Також мене запитували про якогось Корсунського, який близький до тих товаришів ("ЛНР" - УНІАН)", - сказав Хмара.

Відео дня

Також він заявив, що справжнім мотивом його виклику на допит було залякати громадськість.

"Служба безпеки даремно проїдає гроші платників податків і обслуговує мафіозну банду на Банковій: порошенків, ложкіних та їм подібних. Я думаю, що це (допит — УНІАН) спроба тиску на громадськість, адже вони не на стільки круглі ідіоти, щоб не зрозуміти, що на мене тиснути - означає виставити себе на посміховисько", пояснив Хмара.

Слід зазначити, що у громадській приймальні СБУ випадково опинився адвокат Корсунського Сергій Трофімов, який, за його словами, прийшов на слідчі дії, пов'язані з його клієнтом. Він заявив, що його клієнт не є сепаратистом, а насправді намагався організувати переговорний процес між тими, хто захопив будівлю СБУ у Луганську та українськими правоохоронцями.

Також захисник заявив, що йому нічого не відомо про те, чи знайомий Корсунський зі Степаном Хмарою: "Я не знаю, я запитаю в нього".

Як повідомляв УНІАН, Громадського та політичного діяча, Героя України 78-річного Степана Хмару викликали на допит в СБУ як свідка у кримінальній справі щодо створення та діяльності терористичної організації "ЛНР".

Однак у будівлі на вул. Володимирська, 33, куди викликали Хмару на допит, йому ніхто не відчинив. Тоді він пішов до сусіднього будинку в громадську приймальню СБУ на Володимирській, 35, щоб з'ясувати ситуацію та все-таки потрапити на допит.

78-річний Хмара - правозахисник, політв'язень радянських концтаборів, народний депутат України І, II та IV скликань, Герой України.