Площадь Рынок во Львове / фото uk.wikipedia.org

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління СБУ у Львівській області, провокаційні акції готувалися від імені організацій "Чорний світанок" та "Антифашистський супротив Львова".

Читайте такожШкіряк про Одесу: В озброєних провокаторів стрілятимуть на ураження

Вчора, 27 квітня, під час обшуків за місцем проживання зловмисників, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та агітаційні матеріали, спрямовані на організацію та проведення маршу із антидержавними закликами, а також матеріали з доказами антиукраїнської діяльності.

Відео дня

За даними СБУ, представники "Чорного світанку" 1 травня готували проведення маршу центральною частиною Львова "очікуючи на провокації праворадикальних сил".

Угруповання, яке в соцмережах називало себе "Антифашистський супротив Львова", готувало провокації 9 травня з розгортанням червоних прапорів та комуністичної символіки. Вони готували та поширювали матеріали, які популяризують тоталітарний режим.

Читайте такожУ КМДА прокоментували спробу захоплення будівлі міської адміністрації

Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України та кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.