фото: УНИАН

Про це розповіли організатори - державне підприємство «Кримський дім», повідомляє Крим. Реалії.

«А після Великодня «Кримська поляна» святкуватиме Хидирлез!» - йдеться в повідомленні відомства.

Хидирлез - один з найбільших свят у тюркських народів, святкування якого в XIX столітті тривало три дні. Відзначається 6 травня як день, в який пророки Хідр (аль-Хідр) і Ільяс (Ілля) зустрілися на землі. В обрядах простежуються риси стародавньої скотарській традиції.

Відео дня

Читайте такожЧубаров: "Влада" Криму використовує свято Хидирлез для розділення кримських татар

У анексованому Росією Криму цей день відзначають 3 травня.

У соціальних мережах опублікували документ, згідно з яким російська влада Криму зобов'язали забезпечити обов'язкову явку на свято бюджетників і школярів. Представники Меджлісу кримськотатарського народу заявили, що відмовляються брати участь в святкуваннях Хидирлеза, організованих російською владою Криму. Утриматися від таких святкувань вони також закликали і своїх співвітчизників.

Читайте такожЧубаров: у Криму під репресії окупаційної влади можуть потрапити понад 2,5 тисяч членів Меджлісу

У Києві на відвідувачів «Кримської галявини» чекають страви кримської кухні, можна також взяти участь в майстер-класах, придбати сувеніри та зіграти в безпрограшну благодійну лотерею, послухати пісні, кримськотатарську народну музику у виконанні традиційних кримськотатарських інструментів учасниками музичної школи-студії «Makam» під керівництвом Джеміля Карикова.