/ ua-retail.com

Про це повідомив бізнесмен, мешканець Бахмута Дмитро Кононець на своїй сторінці в Facebook, пише Апостроф.

Житель Бахмута зазначив, що пропагандистський фільм "Единичка", де "українці ґвалтували жінок" показували школярам.

Читайте такожШведський канал відклав показ антиукраїнського фільму про Майдан

Відео дня

"Весь фільм російською мовою, окрім епізоду з спробою зґвалтування, де ґвалтівники говорять українською. Нашим дітям прищеплюють нісенітниці від російського військово-історичного товариства, з гербами держави-ворога. І зауважте, всі п'яті і шості класи, щонайменше 150 осіб, по 15 гривень, за пропаганду ворожої ідеології...", — заявив бізнесмен з Бахмута.

"Враховуючи, скільки українців загинуло в тій війні, дуже дивно виглядає картинка, жодного українського прізвища серед бійців, жодного українського слова, окрім моменту з насильством польської монашки, у фільмі немає. Кінотеатр у нас один, якщо що, "Перемога", але в анонсах цього фільму немає!" — цитує видання Кононца.

Він також зазначив, що фільм маркований як "12+" і п'ятикласникам його не повинні були показувати взагалі.

Житель Бахмута, написав заяву про скоєння кримінального злочину у компетентні органи, оприлюднивши його текст.

Читайте такожНацрада винесла попередження телеканалу "Україна" за серіал з позитивом про бойовиків Донбасу і звернулася до СБУ

"Заява про скоєння кримінального злочину. 07.05.2016 року, в кінотеатрі "Перемога", був проведений сеанс російської пропаганди, а саме, поза розкладом кінотеатру, дітям у віці 11-12 років було продемонстровано художній фільм, позначений, як фільм для аудиторії 12+ років, знятий в 2015 році, під патронатом російського військово-історичного товариства та міністерства культури РФ, "Единичка", що є прямим порушенням абзацу другого ст. 15-1 "Розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора, радянських органів державної безпеки", Закону України "Про кінематограф". Станом на день прийняття Закону, державою-агресором і державою-окупантом є Російська Федерація, відповідно до положень Закону України "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України. Цей фільм підпадає під заборону демонстрації...", - йдеться в заяві.