Продолжается поиск сообщника мужчины, присвоившего деньги / Фото dpsu.gov.ua

Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

За даними відомства, встановлено, що 41-річний киянин, який очолював благодійний фонд, разом з невстановленою слідством особою вирішив привласнити гроші жінки, яка розмістила в ЗМІ оголошення про збір пожертвувань на лікування свого сина, який в 2014 році отримав важке вогнепальне поранення в зоні АТО.

"Шляхом обману зловмисники отримали у мобільного оператора дублікат сім-карти цієї жінки і за допомогою паролів, які надходили на телефон, провели кілька фінансових операцій, перевівши понад 200 тисяч гривень з її банківського рахунку на рахунки іншої людини", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗлочинів в Інтернеті стало більше на чверть - МВС

Вжитими оперативно-розшуковими заходами організатора злочину вдалося встановити і затримати. Зараз директору благодійного фонду повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), йому обрано запобіжний захід.

Пошук його співучасника триває, повідомили в прокуратурі.