Геращенко / Фото УНІАН

Про це повідомила за результатами сьогоднішньої зустрічі гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що представники ОРДЛО обіцяли до сьогодні надати інформацію про Козловського, якого було затримано у Донецьку 27 січня 2016 року.

Читайте такожГеращенко про полонених на Донбасі: Вчора погрожували "ЛНРовським кодексом", а сьогодні заперечують факти їхнього утримання

Відео дня

«Сьогодні вони заявили, що історика затримали ...за шпіонаж, проти нього порушено кримінальні справи, і буде суд. І плювати ОРДЛО на всі звернення щодо негайного звільнення літньої людини, історика», - написала Геращенко.

Так само, за її інформацією, ОРДО обіцяли надати інформацію про утримуваного ними співробітника ООН.

«Відповідь - теж «феєрична». Її мають знати всі гуманітарні організації: співробітника ООН затримано «за злочини, які він вчинив до 2014 року, коли ще не був представником ООН»... Цікаво, за яким законодавством і кодексом? РФ? Фантастичних вигаданих «республік»?», - зауважила Геращенко.

Читайте такожГеращенко: Місія ОБСЄ визнала, що бойовики шантажують українську сторону, утримуючи заручників

Як повідомляв УНІАН, 23 березня Геращенко передала представникам терористів вимогу від українських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця І.Козловського.

16 березня уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях заявила, що в заручниках на території РФ і окупованих районах Донбасу утримуються 124 громадянина України, 693 вважаються зниклими безвісти.