REUTERS

Відповідне рішення суду від 1 травня опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається в документі, Казьмін був затриманий співробітниками Служби безпеки України 28 квітня, в той же день йому оголосили про підозру в фінансуванні дій, «вчинених з метою зміни меж територій та державного кордону України, повторно, за попередньою змовою групи осіб».

Читайте такожБлокування сайту Крим.Реалії в РФ та окупованому Криму: керівник ресурсу прокоментував заборону

Відео дня

Суть підозри зводиться до того, що під безпосереднім керівництвом Казьміна «здійснюється будівництво житла на території Автономної Республіки Крим, частина якого передбачена для безкоштовного виділення працівникам ФСБ Росії і МВС Росії».

У рішенні суду зазначено, що Євген Казьмін постійно проживає в Києві, раніше не судимий.

Адвокати підприємця стверджують, що він є «добропорядним громадянином України, здійснює підприємницьку діяльність відповідно до вимог закону і не може нести відповідальність за дії директорів підприємств, які вимушено працюють в Криму».

Читайте такожБезсмертний: Вибори можуть спровокувати загострення конфлікту на Донбасі

На початку 2000-х років Казьмін заснував в Севастополі низку компаній, які займалися утилізацією металобрухту. З 2007 року проживає в Києві. У 2010 році був обраний депутатом Севастопольської міськради 6 скликання, був членом комісії з питань містобудування, регулювання земельних і водних відносин.