Карачун телевышка / slavdelo.dn.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства інформаційної політики України, про це сьогодні в Краматорську заявив радник міністра інформаційної політики, народний депутат Олександр Бригинець.

Читайте також"Горить "Беха!": З'явилося відео знищення БМП бойовиків під Новотроїцьким

"На сьогодні телевежа на Карачуні готова до встановлення. Минулого місяця на гору було завезено необхідні конструкції. Зараз чекаємо погодження від Держбудінспекції. Як тільки ми отримаємо цей дозвіл, одразу розпочнемо встановлення конструкцій", - зазначив він.

Відео дня

За словами Бригинця, встановлення телевежі "забезпечить доступ до українського мовлення більшість територій, де зараз є прогалини".

Він також повідомив, що ще одна телевежа, яка готується до встановлення в Донецькій області, потребує фінансування з держбюджету. Зараз це питання знаходиться на порядку денному в Міністерстві фінансів. 

Бригинець також зазначив, що моніторингові дані із зони АТО демонструють потребу в якісному контенті українських ЗМІ. "Щодо контенту, то в населення є важливі зауваження. Однак я пояснив, що ми, як МІП, не маємо права втручатися в редакційну політику каналів", - сказав радник, додавши, що "за результатами моніторингу випливає бажання громадськості глушити сепаратиські телеканали". "Населення хоче, щоб українські ЗМІ, на визволених територіях, були домінантними", - підкреслив Бригинець.

Як повідомлялося, на початку липня 2014 року внаслідок обстрілів з боку бойовиків телевежа на Карачуні впала. Через це на значній території північної Донеччини припинилося мовлення українських ЗМІ.