www.enpi-info.eu

ЄС не відкладатиме ведення безвізового режиму з Україною. Про це глава Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив в інтерв'ю Hromadske.tv.

Читайте такожКанада вирішила поки не розглядати проект резолюції про безвізовий режим для українців

"Звісно Європейська Рада та європейські країні зараз працюють над механізмами запобігання нелегальній і надмірній імміграції до Європейського Союзу. Але ці питання не пов'язані безпосередньо з Україною. Бо це загальний інструмент країн Європейського Союзу. Оцінка Європейської Комісії та наших експертів така, що всі положення (Плану дій з візової лібералізації) були (Україною) виконані. Ми ще чекаємо на те, щоб Національне агентство з питань протидії корупції практично почало працювати. Але це вже останній елемент усіх тих заходів, які Україна вже виконала", - сказав Томбінський. 

Відео дня

"Зараз нам потрібно, щоб європейські лідери прийняли це рішення. І я впевнений, це рішення відповідатиме тому, що було озвучено лідерами Європейського Союзу на адресу України. Тобто що це буде негайно і ніхто не буде це відкладати в часі", - додав він.

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська комісія прийняла законодавчу ініціативу внести Україну до списку країн з безвізовим режимом у візове законодавство і передала цю ініціативу Раді ЄС та Європарламенту для подальшого обговорення і прийняття рішення.

20 травня міністри внутрішніх справ країн ЄС узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреного зупинення безвізового режиму з третіми країнами.

За інформацією іноземних ЗМІ, у той же день міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв заявив, що питання надання Євросоюзом безвізового режиму для України не буде розглядатися найближчим часом.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що "ніяких нових рішень щодо візової лібералізації" не буде прийнято до затвердження механізму швидкої зупинки безвізового режиму.

Читайте такожУряд Нідерландів підтримав безвізовий режим для українців

Разом з тим 20 травня глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що введення ЄС безвізового режиму для України, рішення про яке повинен прийняти Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

Візова робоча група Європейської ради продовжить обговорення пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим на наступному засіданні 14 червня.