Фото УНИАН

«Минулого тижня патрульні поліцейські Маріуполя склали присягу на вірність народу України і в 31-му місті України заступили на службу працівники 28-го управління Департаменту патрульної поліції НПУ. Ми завершили перший етап реформи», - написав Аваков у блозі на Українській правді.

Міністр анонсував наступний етап поліцейської реформи, під час якого триватиме формування нової поліції.

Читайте такожВ Україні з'явиться військова поліція

Відео дня

 «Суспільство чекає і вимагає оновлення правоохоронної системи, тому саме поліцейський блок МВС для нас залишається пріоритетним. У наших планах – підвищення якості патрульної поліції, створення корпусу дільничних офіцерів поліції, формування підрозділів з патрулювання і контролю дорожнього руху на трасах. Також завершення організації мережі груп швидкого реагування в областях і реформування одного з найскладніших і фундаментальних елементів поліції – слідства», - повідомив Аваков.

За його словами, Національна поліція оголошує відкритий конкурс на заміщення вакантних посад дільничних офіцерів поліції та слідчих.

 «Із сьогоднішнього дня ми стартуємо в Київській області – відкриваємо набір 250 дільничних офіцерів і 50 слідчих», - заявив міністр.

Читайте такожАваков зібрався запускати патрульну поліцію в Севастополі та Горлівці, але поки "не визначився з датами"

 «Для участі в конкурсі насамперед потрібно подати заявку на сайті Управління НПУ в Київській області. Там же можна детально ознайомитися з критеріями і процедурою відбору. Далі, як і з патрульною поліцією, ми почнемо конкурсні відбори віялом по всій країні», - повідомив Аваков.