Фото УНИАН

Голосіївський районний суд міста Києва ухвалив заарештувати екс-заступника міністра економіки Олександра Сухомлина з альтернативою внесення застави розміром 100 мільйонів гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив сьогодні на брифінгу в Києві.

"З п'ятниці на суботу, 11 червня, в Голосіївському районному суді міста Києва громадянина Сухомлина було заарештовано із заставою в 100 мільйонів гривень", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЛуценко заявляє, що разом зі слідчими вивчить матеріали по Іловайську

"Слідство активно збирає докази незаконних дій для встановлення інших членів злочинного угрупування Януковича, які перебувають на території України, обов'язково будемо дієво наступати на цю злочинну організації", - додав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Луценко заявив, що правоохоронці затримали одного з організаторів злочинної схеми з розкрадання скрапленого газу, що діяла за часів правління Януковича, колишнього заступника міністра економіки та екс-голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу Сухомлина.

Він підозрюється в тому, що, перебуваючи в 2010-2014 роках на посаді голови аукціонного комітету, діючи за попередньою змовою з Януковичем, на той час прем'єр-міністром Миколою Азаровим і бізнесменом Сергієм Курченко, незаконно заволодів скрапленим газом держпідприємств на суму понад 2 мільярди гривень.