УНИАН

Передбачається, що візові анкети можна буде заповнити онлайн. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожУкраїна отримала статус спостерігача в Афросоюзі

«Зараз на завершальній стадії міжвідомчого узгодження знаходиться проект нової редакції «Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію», який розробили з метою адаптації міграційно-візової політики України до стандартів ЄС та приведення нормативно-правової бази у візовій сфері у відповідність сучасним вимогам», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, пропонується надати можливість подавати візові анкети онлайн. Також пропонується запровадити подачу пакету документів для оформлення візи в закордонні дипломатичні установи (ЗДУ) або зовнішнього постачальника послуг особисто, через законного представника або з використанням засобів поштового зв'язку.

Крім того, передбачається проведення співбесіди між ЗДУ і заявником з використанням засобів віддаленого зв'язку, які дозволяють здійснити візуальну ідентифікацію заявника.

Також планується надати можливість відправки паспортного документа зі вклеєною візовою етикеткою власнику засобами поштового зв'язку за його рахунок.

Читайте такожДоповідач Європарламенту не бачить підстав гальмувати скасування віз для українців

Крім того, в МЗС пропонують зменшити терміни оформлення віз: в терміновому порядку - до 5 робочих днів, у звичайному порядку - до 10 робочих днів (зараз термінове оформлення – до 15 днів). Також пропонується збільшити строк дії короткострокових віз до 10 років.

Серед іншого, передбачається знизити до 65 доларів США тарифну ставку за оформлення всіх типів віз, а також збільшити термін дії довгострокової візи: за новими правилами вона буде видаватися як багаторазова на 90 днів (зараз – разова на 45 днів, що викликає обґрунтовані скарги заявників у частині ліміту часу на прибуття в Україну, а також у випадках термінового виїзду з України до оформлення виду на проживання, що вимагає повторного звернення за візою).