npu.gov.ua

Навчання проводяться на базі поліцейського спецназу і Національного антикорупційного бюро України, повідомляє Департамент організації діяльності КОРД.

Читайте такожІнструктори ФБР навчать спецназівців НАБУ способам "зачистки"

"Програма проведення представниками ФБР тренінгу з інструкторами підрозділу поліції особливого призначення КОРД стала можливою завдяки угоді між Урядом США та Урядом України про допомогу в галузі правоохоронної діяльності та кримінальної юстиції", - розповів заступник начальника Департаменту КОРД Микола Путій.

Відео дня
npu.gov.ua

За його словами, подібні спільні навчання в Україні організовуються не вперше і переслідують мету запровадження передового досвіду розвинутих іноземних держав.

«У програмі навчань передбачається розглянути ФБРівську тактику затримання правопорушників, їхні дії у закритих приміщеннях. Використання новітніх методів  нашими зарубіжними партнерами щодо затримання правопорушників із застосовуванням і без використання зброї», - додав Микола Путій.

npu.gov.ua

Також стало відомо, що американські інструктори продемонструють бійцям українського КОРДу базовий рівень підготовки застосування підрозділу поліції SWAT у спеціальних операціях.

Читайте такожАваков хоче завершити створення поліцейського спецназу КОРД по всій Україні до кінця року

Раніше понад 40 бійців поліцейського підрозділу поліції особливого призначення КОРД завершили навчання у Тренінговому центрі і повернулись на місця проходження служби до Головних управлінь поліції у Сумській та Київській областях.

npu.gov.ua

Планується, що наступними, де з'являться спецпідрозділи поліції КОРД, стануть Одеська та Житомирська області.