facebook.com/akomarofff

Про це Чубаров заявив у коментарі кореспонденту УНІАН під час акції із вшанування пам'яті Шеремета на Майдані Незалежності у Києві.

Читайте такожВбивство журналіста Шеремета: СБУ озвучила подробиці вибуху та 4 основні версії слідства

“Я не дуже хотів би розмірковувати зараз про те, кому може бути вигідним цей злочин. Багато кому. Потрібно шукати справжні причини. Перша реакція офіційного представника МЗС Росії Захарової - це цинічне глузування з України. І це сказала представник країни, в якій з 1991 року вбито близько 350 журналістів, і вона при цьому називає Україну «могильником для журналістів». Керівництво Росії радіє цьому злочину”, - сказав Чубаров.

Відео дня

Окрім того, він додав, що першопричиною теракту проти Шеремета є війна Росії проти України.

“Головне зараз - щоб люди зрозуміли, що потрібно мобілізуватися, тому що йде війна. Українське суспільство не мобілізоване на війну, як і влада. І відповідно ті, хто проти нас, шукатимуть нові й нові форми, щоб розхитувати ситуацію, провокувати паніку, але ми не повинні цьому піддаватися. Зараз не потрібно ні істерик, ні паніки, ні взаємних обвинувачень”, - сказав Чубаров.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув сьогодні вранці в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Поліція кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство, вчинене у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей.

Журналіст останні п'ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", був ведучим на радіо "Вести".