Фото УНІАН

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, установлено, що в 2014 році Головне управління Держземагентства в Київській області надало чоловікові в довгострокову оренду на 49 років земельну ділянку площею 114 га в межах Переяслав-Хмельницького району Київщини. Вказана земля надавалась в оренду для ведення фермерського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності, хоча частина земель належала до комунальної власності.

Читайте такожВ Одеській області державі повернуто прибережний ділянку вартістю 25 млн грн – прокуратура

Втім, рішення було винесено незаконно, в порушення вимог законодавства не була проведена належним чином перевірка щодо виключення підстав для відмови у наданні дозволу проекту землеустрою щодо відведення зазначеної землі, не було враховано, що частина земель належала до комунальної власності, а також інші положення нормативних актів.

Відео дня

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з вимогою визнати недійсним та скасувати накази Головного управління Держземагентства в Київській області та договір оренди земельної ділянки, яку суд повністю задовольнив.