/ dumskaya.net

Як передає кореспондент УНІАН, зустріч пройшла ввечері 28 липня в Зеленому театрі, розташованому в Центральному парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка.

Місць усім бажаючим не вистачило, багато хто сидів сходах, на підлозі, на бордюрах по периметру амфітеатру або стояв.

Зустріч, на яку вхід був вільним, пройшла у вигляді поетичних читань, після яких Биков відповів на запитання присутніх.

Він наголосив, що саме Росія покаже всьому світові приклад хоробрості, адекватності й духовного піднесення.

Читайте також"Жалюгідна спроба": Росія заблокувала український проект заяви щодо Криму в Радбезі ООН

«В дуже недалекому майбутньому Росія покаже, що асоціювати її з путінської епохою, щонайменше, недалекоглядно», - сказав Биков, зазначивши, що його прогноз заснований на знаннях історії та спілкуванні з молодими людьми.

«Спілкуюся, в основному, з молодими інтелектуалами – зі своїми студентами... Вони молоді, часто гарячі й недалекоглядні, але це мої друзі. Є кістяк 50 осіб, з якими я відводжу душу. Їхній вік у діапазоні від 19 до 29 років. Повірте мені, цих людей не нагне вже ніхто», - акцентував Биков.

Поет також відповів на запитання про те, чому значно знизилася публічність російського режисера Микити Михалкова, якого вважають другом президента РФ Володимира Путіна.

«Путін усе-таки не дурний... Путін усе-таки наділений у невеликих межах художнім смаком. І він розуміє, які шанувальники його компрометують, а які ні», - зазначив поет.

Читайте такожСБУ заборонила в'їзд в Україну Міхалкову, Газманову і Боярському (повний список)

За його словами, є люди в РФ, з якими він порвав після анексії Криму й початку бойових дій на сході України. Водночас, говорячи про різні погляди на ситуацію, додав, що йому не притаманна «кам’яна однобокість», а праві й неправі є з обох сторін.

«Мене і в Україні не все влаштовує... Я б не хотів ставати в дуже фальшиву позу гостя, який говорить, як йому все тут подобається», - сказав Биков.

Наразі він разом із російським режисером, актором Михайлом Єфремовим, робить проект «Вірші про нас». Планується, що Єфремов незабаром із цим проектом приїде в Україну.

Довідка УНІАН. Дмитро Биков народився в 1967 році в Москві, російський письменник, поет, публіцист, журналіст, літературний критик, викладач літератури, радіо- і телеведучий. Биков - автор десятків книг (романів, повістей, збірок віршів тощо). Удостоєний низки літературних премій.