http://dumskaya.net/

Як повідомили в Міноборони, вона являє собою оригінальну бойову машину десанту БМД-1, встановлену на постаменті. За словами начальника Військової академії, колишнього командира 95-ї аеромобільної бригади генерал-майора Олега Гуляка, ідея встановити такий пам'ятник народилася з початком війни на Донбасі, передає Думская.net.

Читайте такожВ одеській Військовій академії завершилася вступна кампанія

«БМД-1 протягом багатьох років була основною бойовою машиною десанту, з неї почався розвиток Високомобільних десантних військ в їх сучасному розумінні, адже вона вперше дала можливість проводити бойові операції в тилу ворога з використанням броньованої техніки», - зазначив начальник академії.

Відео дня

БМД-1 - радянська бойова гусенична плаваюча машина, призначена для використання в повітряно-десантних військах і десантування парашутним або посадковим способом з військово-транспортного літака типу Ан-12 та Іл-76. Прийнята на озброєння в 1969 році, серійно вироблялася до 1987 року.

Станом на 2016 рік Збройні сили України мають у своєму розпорядженні 15 таких машин (ще 15 штук - БМД-2), усі вони перебувають на озброєнні 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади.