vin.gov.ua

Як повідомили УНІАН у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, сьогодні голова облдержадміністрації Валерій Коровій відвідав місто та провів там оперативну нараду щодо ліквідації наслідків пожежі та можливих шляхів надання допомоги постраждалим.

Читайте такожНа Київщині згоріла ферма, загинуло 110 тварин

За результатами поїздки прийнято рішення щодо виплат постраждалим сім’ям матеріальної допомоги з резервного фонду обласного бюджету, в тому числі, додаткових виплат родинам, які мають дітей. Відповідне розпорядження голови облдержадміністрації буде підписано найближчим часом.

«Перше, що потрібно зробити, - у максимально стислі терміни надати фінансову допомогу кожній сім’ї. Наступним кроком буде проведення експертизи будівлі, щоб визначитися із подальшими діями щодо її відбудови», - сказав Коровій.

vn.depo.ua

За повідомленням Нацполіції області, вогнем було частково знищено перший поверх, повністю другий та дах двоповерхового будинку. Попередньо встановлено, що причиною загоряння стало коротке замикання електропроводки на горищі. З будинку були евакуйовані близько 80 осіб, ніхто з мешканців не постраждав.

Читайте такожВ Одесі на автостоянці згоріли п'ять гаражів (відео)

За даним фактом слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.