УНИАН

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на джерела, знайомі зі "свідченнями" затриманих.

Повідомляється, що здійснювати теракти відносно окупаційної влади Криму або на його промислових об'єктах вони не збиралися.

Читайте такожВ українській розвідці спростовують заяви ФСБ щодо затримання співробітників відомства в окупованому Криму

Відео дня

Вибухівку повинна була доставити друга група, яка йшла іншим маршрутом. Вона повинна була залишити вибухівку і інше озброєння в спеціально підготовленому схроні.

"Диверсанти" нібито співпрацювали з головному управлінні розвідки Міноборони України. Також, згідно з їхніми свідченнями, вони входили в одну з декількох груп, спрямованих української розвідкою в Крим.

Джерела також розповіли, що більшість затриманих виявилися жителями Криму, у більшості з яких при собі були російські паспорти.

Поки готувалася операція з їх затримання, інформація про перестрілку в районі Армянська потрапила в місцеві ЗМІ. Можливо, з них "диверсанти" і дізналися про проблеми, що виникли у першої групи, і зачаїлися. Пошукова операція, що проводилася весь день 7 серпня, за участю вертольотів і безпілотників результатів не принесла, пише видання.

Як повідомляв УНІАН, у ФСБ Росії заявили, що нібито запобіглип вчиненню в Криму терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

У ФСБ стверджують, що внаслідок оперативно-розшукових заходів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ виявлено групу диверсантів. Також у ФСБ заявили про ліквідацію «агентурної мережі» Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте такожМотузяник: Мета ФСБ Росії - це дискредитація України в очах міжнародної спільноти

Крім того, у ФСБ заявили, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито були зроблені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств. «Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою Збройних сил України», - стверджує спецслужба Росії.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував загибель російських військовослужбовців при нібито запобіганні теракту в Криму, заявивши, що «ми повз такого проходити не будемо». При цьому, він заявив, що Україна "переходить до терору". Також Путін вважає, що Європа і США "повинні вплинути на українську владу у зв'язку з придуманою ФСБ спробою теракту".

У свою чергу в Міноборони підкреслили, що «подібні заяви з боку ФСБ є ні що інше, як спроба виправдати передислокацію і агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострова».

Таким чином, представники російських спецслужб намагаються відвернути увагу місцевого населення і світової спільноти від злочинних дій з перетворення півострова на ізольовану військову базу, заявили в українському оборонному відомстві. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав заяву ФСБ РФ про підготовку України терактів в Криму ще одним елементом гібридної війни, яку веде Росія проти України.

«Звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо і цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ в Донбасі. Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України », - сказав у свою чергу президент України Петро Порошенко.