/ dpsu.gov.ua

Про це стверджує Newsmaker.md з посиланням на інформоване джерело в Одесі.

Ще 6 серпня Державна прикордонна служба опубліковала повідомлення про те, що прикордонники Одеського загону морської охорони провели рятувальні заходи в Чорному морі.

Згідно з ним, допомога знадобилася "катеру з трьома громадянами України на борту".

Відео дня

Читайте такожВлада невизнаного Придністров'я встановила покарання за заперечення заслуг Росії

Дзвінок з проханням про допомогу надійшов прикордонникам близько 23 годин 5 серпня. Капітан катеру повідомив, що в 5 милях від берегу в нього вийшов з ладу основний двигун і його відносить у відкрите море.

Вже за 20 хвилин катер морської охорони прибув на місце події та відбуксирував плавзасіб в Іллічівський рибний порт.

При цьому ДПСУ опублікувала фотографію катеру під українським прапором з чоловіком характерної зовнішності, дуже схожим на Смірнова.

Як зазначає Newsmaker.md, Смірнов, що керував невизнаною республікою з 1990 по 2011 рік, відомий своєю пристрастю до плавальних засобів. Навесні 2009 року він навіть подарував прикордонному загону МГБ Придністров'я власноруч зібраний патрульний катер.

Читайте такожМолдова висловила Росії "стурбованість", дізнавшись про призов придністровців до російської армії

"Всі знають, що я люблю під час дозвілля будувати катера. Тому я і вирішив піднести з нагоди 17-річчя міністерства держбезпеки подарунок", - сказав тоді він.

Придністровський лідер тоді не уточнив технічні характеристики свого дітища, зазначивши лише, що катер має досить високу швидкість, непогані антикавітаційні властивості і гвинт з регульованим кроком.

Катер Смірнова заглохнув у морі / dpsu.gov.ua