гпсу госпогранслужба пограничники граница патруль / dpsu.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Читайте такожПрикордонники рекомендують утриматись від поїздок до окупованого Криму після провокації ФСБ

"Впродовж останніх днів на території прикордонних з Україною областей спецслужбами РФ вживаються заходи зумисного нагнітання обстановки та загострення конфронтації між населенням обох країн. Зокрема, на території Курської області правоохоронними органами Росії на залізничних та автомобільних вокзалах, в аптеках, на автозаправочних станціях та в магазинах розміщено повідомлення щодо розшуку окремих громадян України, які нібито планують здійснити теракт на території РФ. У повідомленнях зазначається, що за отриманими ФСБ відомостями, громадяни України у якості терористів можуть і планують здійснити низку терористичних актів на території центральної частини Росії", - повідомив Слободян.

Відео дня

Він також зазначив, що Держприкордонслужбі відомі прізвища громадян, вказаних у повідомленнях, але озвучувати їх не буде. У той же час, за його словами, в ході перевірочних заходів встановлено, що громадян, котрі згадуються у повідомленнях, взагалі не існує.