pravda.com.ua

Керівником карного розшуку Подільского району столиці став затриманий за кермом "лівої" машини Начальник сектору розшуку транспортних засобів. Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише волонтер Роман Синіцин.

Читайте такожПісля резонансної ДТП екс-чиновник "Укрзалізниці" Федорко хоче поновитися на посаді через суд

Як пояснив Синіцин, 22 червня о першій ночі черговий екіпаж Патрульної Поліції, по вулиці Правди у місті Києві переслідував та блокував автомобіль Range Rover, характер руху якого викликав підозри у вживанні водієм спиртних або наркотичних засобів.

Відео дня

"За кермом автомобіля перебував Начальник сектору розшуку транспортних засобів Подільського відділу поліції Малько В'ячеслав Володимирович. Патрульні його впізнали, проте Малько стверджує, що він безробітний і це зафіксовано в процесуальних документах. Відбувається словесна перепалка, Малько лізе на поліцейських з кулаками, до нього застосовують спецзасіб – кайданки. Відразу вмикається типовий в таких ситуаціях сценарій: "це не я був за кермом, а мої тверезі друзі", "в драгер задуватись відмовляюсь", - йдеться у блозі Синіцина.

За його словами, у поліцейських викликала підозри справжність свідоцтва про реєстрацію Range Rover. Тому викликали слідчо-оперативну групу, автомобіль евакуювали на штраф-майданчик, а експерт з СОГ вилучив свідоцтво.

"Начальник сектору викрадення автотранспорту їздить п'яний на "лівій" донецькій машині з підробленими документами", - стверджує Синіцин.

Він пояснив також, що у випадку вчинення правопорушення чи злочину співробітником поліції – на місце події повинна виїжджати інспекція з кадрів ГЛАВКу, проте ніхто так і не приїхав, хоча патрульні викликали: "Про те, що Малька затримали у той час знав уже весь Подільський райвідділ та й не тільки".

"На наступний день Мальку повертають свідоцтво про реєстрацію ТЗ. Повертають підроблений техпаспорт. На наступний день Мальку повертають автомобіль. В ЄРДР не вносять інформацію про подію. 8 липня 2016 року суддя Юлія Зарицька скасовує протокол по 130 статті КУпАП (керування ТЗ в стані алкогольного сп'яніння) стосовно Малька. Інформація щодо опору співробітникам поліції не береться до уваги. Відео не береться до уваги. Зарицька скасувала постанову, керуючись ст.247ч.1 "Відсутність події і складу адмінправопорушення", - пояснює механізм "реваншу" волонтер.

За інформацією Романа Синіцина, декілька років тому цей же Range Rover уже затримували та доставляли на штрафмайданчик ДАІ Подільського району: "Тоді також вилучався техпаспорт і його долучили до провадження як речовий доказ. Він має зберігатися з матеріалами, оскільки був визнаний підробленим. Range Rover теж арештований і мав би бути на штраф-майданчику. Реального власника машини нам знайти так і не вдалось, зареєстрована вона у Донецьку. Невідомо чи існує реальний власник у природі, машина цілком може бути краденою в Україні або закордоном, а номери вузлів та агрегатів "перебитими".

Волонтер продемонстрував фото техпаспортів на машину: із попереднього затримання та вилучений у Малька: "Як кажуть: "знайдіть відмінності".

pravda.com.ua
pravda.com.ua

Синіцин заявив, що тиждень тому начальник Подільського управління поліції Іщенко Владислав Миколайович підвищив Малька і призначив своїм заступником і начальником Кримінального розшуку Подільського району.

Джерела автора матеріалу у поліції відзначають, що сектори розшуку транспортних засобів у райвідділках столиці – один з найбільш прибуткових в корупційному плані.

"Начальники секторів та й рядові оперуповноважені прекрасно знають, хто на їх території займається викраденням авто. Зазвичай співробітники таких секторів працюють в тісній зв'язці зі злочинним світом і заробляють на тому, що повертають автомобілі власникам за суттєву винагороду. Випадки коли такі співробітники їздять на "лівих" (крадених або сумнівного походження) авто далеко не поодинокі. Це нормальна практика", – заявив Синіцин.

Читайте такожПорошенко відкинув можливість перенесення запуску електронного декларування

"Я прошу вважати викладену нижче інформацію повідомленням про злочин. Вірніше цілий ряд злочинів. Вчинених: Іщенко Владиславом Миколайовичем, який призначив на посаду свого заступника В'ячеслава Малька. Покривав злочинну діяльність Малька. Іщенко, до речі, родич колишнього керівника поліції Києва – Терещука. Був начальником ДАІ у Луцьку під час Майдану. Місцеві активісти стверджують, що Іщенко причетний до переслідування місцевих майданівців. Пройшов відбір в патрульну поліцію, служив там недовго - дуже швидко став начальником Подільського Відділу Поліції. Малько Вячеслав Володимирович, начальник карного розшуку Подільського району , заступник начальника райвідділу. Слідчий і експерт Слідчо-оперативної групи, які виїжджали на місце затримання Малька та вилучали свідоцтво – не реєстрація події в ЄРДР. Суддя Подільського районного суду Зарицька Юлія Леонтіївна", – підкреслив волонтер Синіцин.