патрульная полиция / УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, обвинувальний акт щодо підозрюваних прокуратура направила в Приморський районний суд міста 12 серпня.

Правоохоронці з'ясували, що зазначені громадяни впродовж 2015-2016 років організували канал контрабандного постачання кокаїну, зокрема з Латинської Америки, на територію України. Наркотики реалізовували переважно в Приморському районі Одеси.

Під час обшуків у підозрюваних, затриманих у міжнародному аеропорту «Одеса» і на центральному автовокзалі, а також в аеропорту Києва, вилучено близько 10 кг кокаїну.

Відео дня

За клопотанням прокуратури фігурантів було взято під варту.

Фігурантів звинувачують у вчиненні злочину за ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів в особливо великих розмірах) ч.2 ст.306 (використання коштів, одержаних від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Читайте такожНаркотики впливають на моральні судження людей

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого прокуратура Одеської області оголосила про підозру п‘яти громадянам, причетним до ввезення в Україну кокаїну на 3 млн дол. Розслідування було розпочато за фактом організації групою невстановлених осіб контрабандного переміщення з Об'єднаних Арабських Еміратів на територію України через міжнародні аеропорти «Одеса» і «Бориспіль» кокаїну в особливо великих розмірах з метою збуту.

З ініціативи прокуратури області співробітниками Державної прикордонної служби України та Управління СБУ в області затримано 5 осіб, троє з яких здійснювали безпосередні перевезення наркотиків з інших держав, а двоє - організовували незаконну діяльність.