REUTERS

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства оборони.

Читайте такожПорошенко представив до нагороди 74 учасників АТО, у тому числі - посмертно

«Відповідно до рішення Генерального штабу, комплектування посад військових комісарів здійснюється виключно військовослужбовцями - учасниками АТО. Що стосується інших офіцерських посад у військових комісаріатах, вони також комплектуються, як правило, учасниками АТО», - сказав Талалай.

Відео дня

Він також зауважив, що офіцери, які не мають бойового досвіду, але бажають проходити службу у військових комісаріатах, можуть призначатися на такі посади, але лише після проходження військової служби в бойових бригадах терміном не менше 6 місяців.

«Перед відправкою в район проведення АТО такі офіцери, як і всі інші військовослужбовці, мають пройти в обов’язковому порядку півторамісячну підготовку», - сказав Талалай.

Як повідомляв УНІАН, в цьому році осінній призов в армію почнеться в жовтні-листопаді, але, як і раніше, строковиків не притягатимуть до служби в зоні АТО.

В даний час укомплектованість генеральських посад становить 90%. Всього в українській армії передбачено 119 таких посад.