ssu.gov.ua

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

За словами підозрюваних, причина неявки – поганий стан здоров’я, зазначається в повідомленні.

Водночас у НАБУ наголошують, що мають факти, які вказують на те, що підозрювані можуть ухилятися від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття.

Відео дня

Читайте такожУ квартирі колишнього в.о. ректора НАУ при обшуку знайшли близько 5 мільйонів і 9 злитків золота (фото)

«Так, наприклад, у медичній довідці, що надійшла детективу НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, зазначено, що підозрюваний адвокат у зв’язку з погіршенням стану здоров’я «потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового режиму». Однак 27 серпня, коли за офіційною версією захисту він мав перебувати у медичному закладі, детективи НАБУ знайшли його у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив, і вручили повістку», - підкреслюється в повідомленні.

У зв’язку з цим в Антикорупційному бюро звертають увагу, що, відповідно до чинного законодавства, розбіжність між інформацією у медичній довідці та реальним станом речей може бути підставою для клопотання про примусовий привід підозрюваних на засідання суду.

Наступні судові засідання щодо обрання запобіжного заходу даним особам заплановані на 5 та 6 вересня, поінформували в НАБУ.

Читайте такожМіносвіти звільнило в.о. ректора НАУ, затриманого на хабарі

Як повідомлялося, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 млн грн (100 тис євро). 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Перше судове засідання з розгляду обрання даним особам запобіжного заходу було призначене на 29 серпня.