Фото УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідну заяву у вівторок в Брюсселі зробила речник Зовнішньої дипломатичної служби ЄС Майя Косьянчич.

«В ЄС ми приділяємо пильну увагу всім випадкам насилля стосовно журналістів та засобів масової інформації. Ми закликаємо до повного і незалежного розслідування цього випадку», - зазначила вона.

Косьянчич також висловила переконання, що відповідальні за це не повинні залишатися без покарання.

Відео дня

«Заява, яка була зроблена президентом Порошенком із закликом до генерального прокурора розпочати розслідування цього інциденту – правильний крок у цьому напрямку. Важливо, щоб були використані всі доступні засоби, щоб гарантувати безпеку журналістів, включаючи кримінальне покарання для тих, хто погрожує чи використовує насилля проти журналістів та засобів масової інформації», - наголосила речниця.

Читайте такожДруга доба облоги: в "Інтері" назвали "критичною" ситуацію з блокуванням телецентру

За словами Косьянчич, вільні та незалежні засоби масової інформації є «надзвичайно важливими для функціонування будь-якого плюралістичної спільноти та демократії».

«Як заявила раніше представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, насилля ніколи не є прийнятною відповіддю на незгоду з редакційною політикою», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня у приміщенні телеканалу "Інтер" на вулиці Щусєва, 26, сталася пожежа. Пожежі передував мітинг біля будівлі телеканалу, учасники якого палили шини.

Наразі біля головного офісу "Інтера" на вулиці Дмитрівській відбувається акція з блокування телеканалу, учасники якої вимагають припинити роботу телеканалу.