Фото Александр Старик via Facebook

Про це Depo.Дніпро розповів завідувач відділом археології Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького і голова археологічної експедиції Олександр Старий.

Біля села Токівське Апостолівського району Дніпропетровської області було виявлено ґрунтове поховання скіфа. Зріст похованого скіфа становить 190 см - при тому, що в скіфську епоху люди зростом навіть 170 см вважалися досить високими, а середній зріст складав 150 см.

Фото Александр Старик via Facebook

"Експедиція історичного музею працювала на святилище доби середньої бронзи, де у скіфському шарі було знайдено поховання. Грунтові поховання нетипові для скіфів, так що це є величезною рідкістю. Мабуть це місце було непростим і для скіфів", - розповів Старий.

Відео дня

Читайте такожНа Львівщині археологи розкопали залишки житла готів III століття нашої ери (фото)

Поховання було трохи зіпсовано кротами, частина кісток була перемішана. На скелеті були знайдені кістяні вироби і металевий предмет в дуже поганому стані, схожий на меч або ніж.

За залишками тризни (ритуального бенкету), знайденим у могилі, археологи з'ясували, що ховали гіганта з особливими почестями - на поминальному бенкеті пригощали кінським м'ясом.