vk.com/batalion.azov

Як передає кореспондент УНІАН, вони вимагають звільнити затриманих сьогодні зранку біля офісу “Київміськбуду” трьох осіб.

Ситуація поблизу відділення поліції спокійна. Попри те, що будівля оточена великою кількістю правоохоронців, вхід є вільним.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 вересня, вранці представники цивільного корпусу "Азов" заблокували офіс компанії-забудовника на вулиці Суворова у Печерському районі столиці, протестуючи проти забудови у Святошинському районі.

Пізніше поліція розблокувала офіс, трьох учасників акції було затримано і доправлено до Печерського райвіддлу поліції.

За словами речниці поліції Києва Оксани Блищик, "близько 8.30 до будівлі у Печерському районі Києва прийшли приблизно 50 осіб. Із собою вони принесли автомобільні шини, розкидали сміття і заблокували вхід в установу.

Поліція вжила заходів щодо силового розблокування будівлі. У відповідь активісти застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ. У результаті два правоохоронця отримали тілесні ушкодження та знаходяться у лікарняних закладах. Трьох активних учасників події доставили до Печерського управління поліції. Доставлені до управління поліції молодики – уродженці Києва та Івано-Франківщини". Поліція відкрила два кримінальних провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.