Скриншот видео

Як повідомляє 5.ua, одного з активістів, Володимира Мельничука, застрелили біля Жовтневого палацу близько 17 години. Тоді активне протистояння між "майданівцями" та силовиками вже завершилося.

Читайте такожРодичі вбитих на Майдані вимагають притягти до відповідальності безпосередньо вбивць

На судовому засіданні всьоме переглядали один і той саме фрагмент відео. На ньому снайпер розстрілює беззбройного і беззахисного киянина Володимира Мельничука на очах у активістів та його дружини.

За даними експертизи, в чоловіка стріляли кулями калібру 8-9 міліметрів, тобто з автоматів Калашникова. Шансів вижити у чоловіка не було.

"Поранення виникло від дії кулі внаслідок вогнепального пострілу. Можна припустити, що розмір кулі становив 0,8 - 0,9 сантиметрів. Ознак пострілу з близької дистанції не виявлено", - зазначає суддя Сергій Дячук.

Читайте такожУ ГПУ називають вересень орієнтовним терміном передачі до суду справи Майдану

Обвинувачені, натомість, стверджують, що стріляли невідомі з готелю "Україна".

Втім цього разу обвинувачення має ще одне, не оприлюднене досі відео. Його фіксували камери відеоспостереження встановленні на будівлі в Національному банку. Після його демонстрації беркутівці вже не наполягають на пострілах з готелю "Україна", а лише стверджують, що з-за бетонних барикад стріляли й інші спецпризначенці.

Як стало відомо, попри спротив беркутівців, суд задовольнив клопотання захисту, який просив встановити точний час останньої у житті Мельничука розмови. Перед смертю він говорив із матір'ю.

Нагадаємо, у причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлені про підозру 26 "беркутівців", з них п'ятеро заарештовані, триває судовий розгляд. Не менше 20 "беркутівців" втекли.