Шенгенская виза / REUTERS

Про це поінформував перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян, повідомляє прес-служба Нацполіція. 

За його словами, до Департаменту кіберполіції звернулися представники польского посольства в Україні. Йшлося про те, що невстановлені особи надають послуги з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Ділки використовували підроблені документи.

Читайте такожЗаступник Клімкіна назвала дату, коли в Раді ЄС розглянуть питання закінчення "безвізової епопеї" для українців

Відео дня

Слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області відкрили кримінальну справу за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Оперативники провели комплекс оперативно-розшукових заходів та затримали організатора злочинного бізнесу і трьох його спільників. Шахраї розповсюджували рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Поліцейські встановили адресу офісу, з якого здійснювалась протиправна діяльність.

«Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили печатки та штампи різних юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, підроблені печатки та штампи банківських установ. Також комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи, мобільні телефони, які використовувались для спілкування з клієнтами», - зазначив Троян.

Він додав, що поліцейські також виявили підроблені виписки з банківських рахунків та довідки про розміри зарплат, які обов’язково мають подаватися у посольства для отримання віз.