Вячеслав Аброськин / facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

За його словами, для злочинців Російська Федерація свого роду "кримінальний офшор", де можна сховатися від покарання і бути впевненим, що українському правосуддю їх не передадуть.

Читайте такожЗа час війни на підконтрольній Україні частині Донецької області загинуло 50 дітей

Відео дня

"За майже дев'ять місяців поточного року в Донецькій області скоєно 125 умисних вбивств, з них 4 - на окупованій території області, але це тільки ті, про вчинення яких нам стало відомо. По 107 злочинів підозрювані затримані. Намітилася тенденція: зловмисники здійснивши той чи інший злочин, намагаються загубитися в Криму або Російській Федерації", - пише Аброськін.

Читайте такожЗа час війни на підконтрольній Україні частині Донецької області загинуло 50 дітей

Тільки за останній тиждень на Донеччині скоєно два резонансні вбивства. В Авдіївці раніше судимий місцевий житель зґвалтував і вбив жінку у під'їзді будинку. А в Краматорську двічі судимий місцевий житель убив сторожа одного з підприємств.

"Обидва випадки примітні тим, що в результаті злагодженої роботи кримінальної поліції вбивці були швидко встановлені, а затримані завдяки пильності співробітників поліції на блокпостах. І один, і другий злочинеці планували виїхати на автобусах до Москви", - розповів глава Нацполіції Донеччини.