В Киеве осудили трех активистов, пытавшихся сорвать концерт Ани Лорак / Фото УНИАН

Про це йдеться в рішенні суду від 12 вересня, передає Еспресо.TV.

Підсудні, а саме студент Національного університету біоресурсів з Полтавської області, студент історичного факультету Київського національного університету імені тараса Шевченка та безробітний з професійно-технічною освітою з Львівської області 27 листопада 2014 року разом з групою інших осіб брали участь у заворушеннях у палаці "Україна".

"Вони кидали в правоохоронців курячі яйця, камені, піротехнічні вироби, а також завдавали їм удари руками, ногами та іншими предметами, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

На засіданні обвинувачені частково визнали провину.

Читайте такожУ Раді пропонують позбавити Ані Лорак, Повалій, Кобзона та Баскова звання "Народний артист України"

Студент Університету біоресурсів заявив, що прийшов на мітинг в камуфляжі, масці-балаклаві і з кастетом, але зброю проти міліції не застосовував і нікого не бив.

Другий підсудний заявив, що в акції брати участь не збирався, але, побачивши афішу концерту, обурився і в загальній юрбі мітингувальників один раз вдарив ногою по щиту міліціонера.

Третій підсудний визнав, що брав участь в акції протесту, але заявив, що нікого не бив і ніяких хуліганських дій не здійснював.

Проте суд визнав усіх трьох винними у злісному хуліганстві та засудив до умовних термінів.

Читайте такожНа сайті президента з'явилася петиція з вимогою не позбавляти Ані Лорак звання "Народний артист України"

Нагадаємо, 27 листопада 2014 року у Києві близько 150 активістів зробили спробу зірвати концерт Ані Лорак, звинувачуючи її в проросійській позиції. Вони закидали міліціонерів петардами, у відповідь правоохоронці розігнали протестувальників, використовуючи щити і кийки.