Филлипс / facebook.com/GrahamWPUK

Про це політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України, повідомив у коментарі виданню "Апостроф".

Він зазначив, що Філліпс знущався над Жемчуговим, перебуваючи на території України, незалежно від того, окупована вона чи ні.

Читайте такожВ ОБСЄ відреагували на знущання прокремлівського пропагандиста Філліпса над українським заручником (відео)

Березовець вважає, що оголосити Філліпса в розшук за лінією Інтерполу не вийде, оскільки організація неохоче йде назустріч Україні в цьому аспекті. Також, вважає політтехнолог, Україна повинна вимагати від Великобританії порушити кримінальну справу, оскільки Філліпс сприяє терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР", а британське законодавство щодо терористів є жорстким. Тому Лондон може висунути звинувачення Філліпсу у разі перетину ним кордону Великобританії.

Як повідомляв УНІАН, 17 вересня під час обміну полоненими Філліпс прорвався в карету швидкої допомоги, де перебував Володимир Жемчугов, і почав ставити йому провокаційні питання. Тяжкопораненого Жемчугова, у якого ампутовані кінцівки і вибиті очі, терористи утримували в полоні близько року.

Посол України у Великобританії Наталія Галібаренко закликала владу Британії вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити пропагандистську діяльність журналіста Грема Філліпса в Україні.

У свою чергу посол Сполученого Королівства великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф зазначає, що українська влада сама повинна визначити належне покарання для проросійського пропагандиста Грема Філліпса через провокації під час обміну полоненими.