Фото УНИАН

Міський голова Одеси Геннадій Труханов доручив комунальникам провести обстеження житлових будинків у зв'язку з тим, що в суботу в центрі міста обрушився балкон, у результаті чого загинула жінка.

Читайте такожУ центрі Одеси зі столітнього будинку обвалилися два балкона (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Труханов заявив сьогодні під час апаратної наради.

Відео дня

За його словами, пенсіонерка, госпіталізована в результаті падіння балкону по вулиці Коблевскій, 40, від травм, несумісних з життям, померла в лікарні.

«На жаль, від отриманих травм вона не вижила. Сьогодні похорон. Ми виділили гроші на витрати, пов'язані з проведенням похорону. Звичайно, це людину не поверне...

Усім профільним службам, ЖКС, всім структурам - провести обстеження!..», - заявив Труханов.

Він зазначив, що, згідно з доповідями, наданими відповідними службами, зовнішній вигляд балкона, який обрушився, побоювань у них не викликав.

Мер доручив з'ясувати, що саме стало причиною трагедії. Зокрема, він не виключає: обвал вже аварійного балкона міг спровокувати землетрус, який стався в ніч на суботу.

Міський голова акцентував на тому, що вимагає негайного реагування у разі виявлення аварійних споруд.

«Будемо, в першу чергу, виділяти кошти», - підкреслив Труханов.

Як повідомляв УНІАН, 24 вересня в центрі Одеси в житловому будинку обвалився балкон разом з людиною. Балкон впав з 3-го поверху, коли на нього вийшла 65-річна господиня, щоб полити квіти.

24 вересня о 2:15 в Одесі й Одеській області був зафіксований поштовх землетрусу приблизно 3-4 бали за шкалою Ріхтера. Епіцентр землетрусу - східна частина Румунії, гори Вранча, біля м. Липша. В епіцентрі землетрусу силу поштовхів зафіксовано 5,7 балів на глибині 88 км.