od.npu.gov.ua

Про це повідомляє відділ комунікації одеської поліції.

Зазначається, що на нараді були присутні усі начальники відділів поліції, представники ромської національності та начальник ГУНП в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.

Під час обговорення були поставлені питання щодо співпраці працівників поліції з представниками нацменшиств, об'єктивного розслідування прийнятих правопорушень.

Відео дня

Також обговорювалося сприяння працівниками поліції у вирішенні питань, які виникають у представників нацменшинств.

Читайте такожВбивство дівчинки на Одещині: роми погрожують селянам помстою за розгромлені будинки (відео)

Як повідомляв УНІАН, 27 серпня у селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження, з ознаками насильницької смерті. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності.

Ввечері того ж дня в селі відбулися масові заворушення, в результаті яких пошкоджені будинки місцевих ромів. Жителі Лощинівки вимагали виселити всіх ромів. У село прибули значні сили поліції. Згодом голова Ізмаїльської райадміністрації Валентина Стойкова заявила про домовленість з ромами щодо їх переїзду з Лощинівки.

Ромські організації тим часом звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням втрутитися в ситуацію. Омбудсмен Валерія Лутковська заявила, що прийняте напередодні рішення Лощинівської сільради про виселення ромів є незаконним.

29 серпня Ізмаїльський міськрайонний суд заарештував на 2 місяці без права застави підозрюваного у вбивстві дівчинки. Її поховали в Лощинівці 30 серпня.