фото: УНІАН

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це йдеться у його письмовому зверненні до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«Професійно-технічна освіта в Україні потребує реформування. При цьому потрібно вирішувати питання щодо забезпечення фінансування на зарплати, стипендії та на утримання закладів цього профілю. Так, більшість ресурсів разом з повноваженнями передано на органи місцевого самоврядування. В Тернополі забезпечити заклади профтехосвіти коштами легше, оскільки вони дофінансовуються за рахунок громади обласного центру. Однак у районах ситуаціє є гострішою», – йдеться в зверненні.

Читайте такожПоліція закрила справу проти директора тернопільського ПТУ, який змушував учнів ставати на коліна

Відео дня

Попередньо учора 13 жовтня під стінами адмінбудинку Тернопільської обласної ради викладачі, студенти та представники профспілок закладів профтехосвіти Тернопільщини провели попереджувальний мітинг з вимогою погасити заборгованість та повернути 20% професійну надбавку.

Як повідомляв УНІАН, з 2016 року в рамках бюджетної децентралізації утримання ПТУ було вирішено перекласти на місцеві бюджети. 

Для Тернопільщини утримання закладів профтехосвіти обходиться у 190 млн. грн на рік.