Нова екіпіровка для українських десантників / facebook.com/yuri.biriukov

Відповідний запис він зробив на своїй сторінці в Facebook.

"Екіпіровка десантників з 79й бригади. Нові каски, нові нічники, нові тепловізори, нові автомати...практично весь штурмовий компонент бригади вже забезпечений приладами нічного бачення та/або тепловізорними прицілами. І весь штурмовий компонент бригади забезпечено новими автоматами, з тактичним обвісом і коліматорними прицілами. Мова іде на сотні. Багато сотень. І ось ще разочок - автомати АК-ТК вже модернізовані, з урахуванням попередніх конструктивних недоліків", - йдеться в повідомленні Бірюкова.

Читайте такожРадник президента показав попередній варіант осінньо-зимового комплекту форми ЗСУ

Відео дня

Крім цього, за його словами, в комплекті нові десантні каски українського виробництва, куплені за гроші бюджету, з десантними чохлами літо/зима, з кріпленнями під "нічники".

Разом з тим, як зазначає Бірюков, на склад однієї з військових частин надійшла чергова партія "нічників" AN/PVS-14 в кількості 1200 штук.

"Одна тисяча двісті штук приладів нічного бачення третього покоління, штатний прилад американської армії. Та інструкції, і ремонтні комплекти для технічного обслуговування", - додав Бірюков.