Триватиме форум до 12 листопада

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, в рамках форуму окрім перегляду українських фільмів відбуватимуться зустрічі з режисерами та акторами, публічні дискусії.

Учора кінофестиваль відкрили голова Державного агентства України з питань кіно, продюсер та актор Пилип Іллєнко разом з кінокритиком та кіносценаристом Сергієм Тримбачем та режисером Тарасом Ткаченком.

«Сьогодні надзвичайно важливо проводити такі заходи, як «КіноХвиля», які стосуються просування українського кіно. Адже одним з головних викликів для української кіноіндустрії сьогодні є необхідність формувати свою аудиторію. На форумі будуть представлені українські сучасні фільми і ті, яким по 90 років. Останні презентуватимуть українські традиції кіношколи. На жаль, за останні два десятиліття українське кіно зникло з українських екранів і сьогодні кожен фестиваль, кожна прем’єра, які присвячені українському кіно, є дуже важливими, адже це дає можливість дивитися глядачам українські фільми і розуміти, що наше кіно має перспективу», – сказав під час виступу Іллєнко.

Відео дня

Читайте такожКабмін пропонує Порошенку підписати закон про держпідтримку кіно - ЗМІ

У ході фестивалю буде продемонстровано фільми «Гніздо горлиці», «Брати. Остання сповідь», «Фараони», «Українські шерифи», «Війна за власний рахунок», «Повернення», «Політ золотої мушки» та інші.

Триватиме форум до 12 листопада.