ФСБ знову вигадала "українських диверсантів" / REUTERS

За його словами, "ми розуміємо, що зараз затримано трьох громадян України", передає "112 Україна".

«По суті, викрадено. І для подібних дій передбачена кваліфікація конкретними статтями Кримінального кодексу України: за 146 і 147, а «Саме викрадення людей і утримання заручників», - уточнив він.

Радник міністра наголосив, що «російська окупаційна влада користується українськими громадянами як заручниками, шантажуючи в такий спосіб десь на міжнародному рівні, чи на рівні двосторонніх відносин і Україну, і громадян України, рідних і близьких тих, хто затриманий, і створюючи, таким чином, певні інформаційні приводи».

Відео дня

Так, Варченко зазначив, що на сьогоднішній день Національна поліція «розглядає питання про відкриття кримінального провадження».

Читайте такожВ СБУ іронічно прокоментували заяву Захарченка про "ліквідаторів" терориста "Мотороли"

«Я гадаю, воно буде за двома статтями Кримінального кодексу», - додав він.

На питання щодо інформації російських ЗМІ, що затримані начебто вже почали свідчити і зізналися у підготовці диверсії, радник міністра зауважив, що вже «сотні років російська пропагандистська машина відпрацьовує такі фальсифіковані справи, а тим паче, зараз, коли його можна віртуалізувати в інформаційному просторі, коли ми не маємо доступу конкретно до цих людей».

«Ми не можемо робити висновок, що насправді вони говорили, чого не говорили. У цих фальсифікаціях вони досягли величезної майстерності», - сказав Варченко і додав, що оцінює це виключно як черговий виток брехні і пропаганди.

Як повідомляв УНІАН, у ФСБ РФ заявили про затримання "диверсійної групи Міноборони України" в окупованому Севастополі.

"Федеральною службою безпеки 9 листопада в місті Севастополі затримано членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міноборони України, які планували здійснення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення півострова Крим", – заявили в ФСБ.

Головне управління розвідки Міноборони України спростувало цю заяву.

"Цей черговий фейк російських спецслужб спрямовано на приховування особистих репресивних дій проти жителів півострова, а також із метою дискредитації України в очах міжнародної спільноти", – йдеться в заяві Міноборони.