В Україні в епідемічному сезоні 2016-2017 буде циркулювати штам вірусу грипу Н3N2 (Гонконг) / фото: УНІАН

Вакцинація від грипу не входить до переліку обов'язкових, але здатна вберегти від нових штамів грипу. Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун та її заступники першими в Україні вакцинувалися від грипу. Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожНовий епідемічний сезон в Україні: у МОЗ попереджають про три штами грипу

Глава МОЗ каже, що чинить так вже багато років. В Україні від цієї звички відмовлятися не збирається і закликає всіх робити так само.

Україні за 44 тиждень (31 жовтня – 6 листопада 2016 року) на грип та ГРВІ захворіли 156 тис. 459 осіб, з них 65,7 % - діти у віці до 17 років. Темп приросту хворих серед дорослих та дітей до 17 років зменшився на 5,4 % і 3,3 % відповідно.

Порівняно з минулим тижнем, зросла питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою. Серед госпіталізованих зросла кількість дітей у віці до 4 років. Летальних випадків не зареєстровано.

Наприкінці жовтня рівень захворюваності на грип і ГРВІ перевищив показники минулого року на 20%. Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській області – 699,5 на 100 тис. населення, найнижчі – у Тернопільській – 220,6. 

Вакцинація від грипу є рекомендованою і не входить в календар обов'язкових щеплень. Вакцину закуповують приватні структури і розподіляють в аптеки, враховуючи попит попередніх років.