Мінгареллі заявляє, що Україна отримає "безвіз" у найближчому майбутньому / фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на конференції "Відносини Україна-ЄС: тест на міцність"

"Європейська комісія декілька місяців тому врахувала, що ЄС повинен надати Україні безвізовий режим. З того часу два органи ЄС, які відповідають за прийняття законодавства, а саме: Європейський парламент і Рада обговорюють... механізм призупинення, який повинен бути включений в усі угоди із візового спрощення, не тільки з Україною, але з усіма країнами", - наголосив Мінгареллі.

За його словами, це вимагає певного часу, але "ніколи не було сказано, що на це піде один рік, десять років, двадцять років, щоб надати безвізовий режим Україні".

Відео дня

Читайте такожЖурналіст назвав дату обговорення в ЄС "безвізу" для України

"Україна отримає безвізовий режим у найближчому майбутньому", - наголосив Мінгареллі.

Як повідомляв УНІАН, раніше в МЗС заявили, що Україна розраховує на те, що інституції та держави-члени ЄС докладуть додаткових зусиль для прийняття рішення про надання українським громадянам права на короткострокові безвізові поїздки до країн ЄС вже найближчим часом, безвідносно до процесу узгодження в середині ЄС механізму тимчасового призупинення безвізового режиму.

Президент Петро Порошенко сподівається, що Україна отримає рішення про запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.