rbc.ua

Генеральна прокуратура України спільно з Національною поліцією проводить обшуки у Львівській міській раді в рамках розслідування зловживань з боку посадових осіб мерії.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, досудове розслідування у кримінальному провадженню щодо можливих неправомірних дій з боку посадових осіб Львівської міськради, які завдали збитків державі в особливо великих розмірах, здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте такожНа Тернопільщині викрили агрофірму, яка самовільно захопила 67 га землі

Відео дня

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міськради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з підприємством договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйона гривень, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки становила 140 мільйонів гривень, чим заподіяли шкоду в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Обшуки в приміщенні Львівської міськради та офісах оцінювачів та суб'єкта господарювання, який придбав землю, проводяться з дозволу слідчого судді з метою відшукання оригіналів документів, на підставі яких був укладений договір купівлі-продажу землі.

У Львівській міськраді УНІАН факт обшуку підтвердили, але від коментарів і яких-небудь подробиць утрималися.