На даний час продовжується системне реформування Держприкордонслужби за кращими європейськими стандартами / dpsu.gov.ua

Як повідомили УНІАН у секторі з питань взаємодії зі ЗМІ Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, центр відкрито на базі Одеського прикордонного загону.

Читайте такожУкраїнські прикордонники випробували нову зброю та техніку (фоторепортаж, відео)

У церемонії відкриття взяв участь глава Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко.

Відео дня

«Сьогодні ми вперше відкриваємо сучасний логістичний центр на базі Одеського прикордонного загону Південного регіонального управління», - зазначив він.

Глава Держприкордонслужби подякував особовому складу за те, що в найкоротші терміни здійснено облаштування приміщень центру, і забезпечено його готовність до експлуатації, а також – керівництво Південного управління служби і Одеського прикордонного загону - за відповідну ініціативу.

Він акцентував, що на даний час продовжується системне реформування Держприкордонслужби за кращими європейськими стандартами.

Центр дасть змогу істотно скоротити терміни, шляхи доставки і отримання необхідного майна від постачальника до замовника. Логістична база забезпечена обладнанням для зберігання уніформи, низькотемпературними холодильниками для продуктів харчування тощо.

Читайте такожДержприкордонслужба технічно готова до запровадження візового режиму з Росією – голова відомства

«Це дасть змогу організувати безперебійне і своєчасне забезпечення органів охорони кордону, як Південного регіонального управління, так і окремих підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління матеріально-технічними засобами, продовольством тощо», - додали в секторі.

Передбачається, що зручне місце дислокації значно підвищить оперативність і забезпечить значну економічну ефективність забезпечення прикордонників всім необхідним.

Наголошується, що раніше, до 2001 року, в прикордонному відомстві існувала розгалужена мережа складів регіональних управлінь, але в той час вони були визнані недоцільними і ліквідовані.

«Сьогодні Південне регіональне управління виступає новатором створення логістичного центру. За результатами його роботи буде прийнято рішення про доцільність створення таких баз в інших регіональних управліннях», - підкреслили в секторі.

Як уточнив УНІАН старший офіцер сектору Олександр Яковенко, одноразова місткість центру становить: 2 вагони (120 тонн) - під речове забезпечення, 4 вагони (240 тонн) – продукти харчування.

Облаштування центру обійшлося в 1,5 млн грн, з яких державні кошти – близько 540 тис. грн, 500 тис. – шефська допомога.

«Решта – власні сили», - сказав Яковенко.