REUTERS

До поминальної ходи в Празі долучилися учасники української громади та представники посольства України у Чехії, передає Радіо Свобода.

Пам’ять жертв ушанували хвилиною мовчання, запалили лампадки й свічки. Організатором зустрічі стало міжнародне об’єднання «Українська свобода».

Читайте такожУ Москві зірвали показ фільму про Голодомор, під Український культурний центр принесли кістки та свинячу голову (фото)

Відео дня

Також, заходи до дня пам’яті жертв Голодомору в Україні відбулися в Бельгії.

Як повідомляє місія України в НАТО на своїй сторінці в Facebook, участь у поминальній літургії взяло високе духовенство Української греко-католицької церкви, УПЦ КП та Української автокефальної православної церкви, представники української діаспори та дипломати України в Бельгії.

Також, близько сотні українців зібралися в центрі Риму (Італія), біля Пантеону, щоб вшанувати річницю Голодомору.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова оргкомітету «Римського Майдану» Олесь Городецький.

Читайте такожКанада засуджує злочини Голодомору та підтримує сучасну Україну - Трюдо

На початку заходу за жертвами Голодомору відслужили панахиду.

За його словами, професор Міланського університету, голова Італійської асоціації українських студій Джованна Броджі під час своєї промови зазначила, що «прийшла підтримати український народ і вірить, що так само, як він відродився після жахіть Голодомору, він відроджується зараз».

Також, учасники акції запалили свічки пам’яті.

День пам’яті жертв Голодомору встановлений в Україні на четверту суботу листопада.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить 3 мільйони 941 тисячу осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі.