Екіпажі літаків ДСНС виконали поставлені перед ними завдання за кордоном / Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі ДСНС, два літаки АН-32П прибули у міжнародний аеропорт “Київ” сьогодні, 30 листопада, о 18:21.

Перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький подякував екіпажам за сумлінне та високопрофесійне виконання поставлених перед ними завдань.

Читайте такожПорошенко зателефонував льотчикам, які допомагали погасити пожежу біля Хайфи

Відео дня

“Працювати доводилося в складних умовах, зокрема в гірській місцевості. Проте наші авіатори вкотре підтвердили свій професіоналізм та здатність ліквідовувати масштабні пожежі не лише на території України, але й за кордоном”, - зазначив Мельчуцький.

За даними ДСНС, уряд Держави Ізраїль також відзначив роботу українських екіпажів та вручив авіаторам сертифікат за участь у гасінні пожеж.

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада в околицях Хайфи у п'яти місцях сталися пожежі. Спочатку горів ліс, що оточує місто, а через кілька годин вогонь перекинувся на міські будівлі.

Того ж дня Порошенко підписав указ, яким доручив уряду терміново надати гуманітарну допомогу Ізраїлю у зв’язку з масштабними пожежами.

Україна відправила до Ізраїлю два літаки «АН-32П» Державної служби з надзвичайних ситуацій для надання допомоги у гасінні пожеж.

27 листопада протипожежна служба Ізраїлю повідомила, що всі пожежі погашено.