У дитячій лікарні в Сумах вже додали 90 місць, але цього мало / УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської міської ради, про це сьогодні, 5 грудня, під час апаратної наради повідомила начальник відділу охорони здоров’я міськради Ольга Братушка.

Читайте такожУ чернівецьких школярів через ГРВІ почались позапланові "канікули"

«У дитячій лікарні вже додали 90 місць, але цього мало. Всього зараз у лікарні 343 дитини, із них в інфекційному відділені – 260. У 32 дітей розпочалася пневмонія, тобто ускладнення. Оглядати хворих лікарі не встигають. Лікують до 80 дітей за зміну», – сказала Братушка.

Відео дня

Вона також звернулася з проханням до міського голови Сум Олександра Лисенка виділити близько 275 тис. гривень на оплату понаднормової роботи медичних працівників.

За даними начальника обласного управління охорони здоров’я Сергія Бутенка, з 28 листопада по 3 грудня до лікарень Сумської області з ознаками ГРВІ звернулися 8 тис. 394 особи, що на 55% більше, ніж за попередній період, з них 68% – діти, 516 осіб були госпіталізовані.

«Епідпоріг вже перевищено у Сумах та Конотопі, а також у 5 районах області – Недригайлівському, Липоводолинському, Краснопільському, Путивльському, Великописарівському. Причому в останньому епідпоріг перевищено на 61%. Від епідпорогу Сумську область у цілому відділяє 10% кількості хворих», – наголосив посадовець.

Як повідомляв УНІАН, у Сумах через високу захворюваність дітей на грип та ГРВІ міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення з 5 грудня закрити всі загальноосвітні навчальні заклади на карантин, що триватиме до 12 грудня.

На минулому тижні в Сумах стався другий випадок смерті від ускладнень грипу в області: помер 52-річний чоловік, у якого був виявлений грип групи «А». Раніше помер 13-літній підліток.