У справі Харченка з'явився ще один фігурант / СБУ

САП планує до кінця року закінчити розслідування справи щодо колишнього т.в.о. ректора Національного авіаційного університету (м. Київ).

Про це на прес-конференції в Києві повідомив заступник генерального прокурора України, керівник САП Назар Холодницький.

Холодницький заявив, що у справі з’явився ще один фігурант

Відео дня

"Справа по НАУ підходить до завершення. Там є ще один фігурант - співробітник СБУ. Ми плануємо числа 25 грудня відкрити матеріали справи для ознайомлення адвокатами", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 26 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України разом з прокурорами САП та співробітниками Служби безпеки України затримали т.в.о. ректора НАУ Володимира Харченка під час одержання частини хабара у розмірі близько 3 млн грн (100 тис. євро).

Під час обшуку за місцем його проживання детективи НАБУвилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів, інша валюта), а також 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам.

27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).