Фото УНІАН

Військова прокуратура Південного регіону України (розташована в Одесі) пред'явила підозру капітану іноземного судна Sky Moon, яке незаконно заходило у закриті порти анексованого Криму.

Читайте такожУкраїна оштрафувала російські авіакомпанії на 721 мільйон гривень за польоти до Криму

Як повідомила УНІАН прес-секретар прокуратури Яна Стекачева, капітану судна, громадянину Сирії, 20 грудня повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 (Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою завдання шкоди інтересам держави) КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Відео дня

Як зазначила Стекачева, під час досудового розслідування підтверджено, що судно Sky Moon (прапор Танзанія), під керівництвом вищезгаданої особи впродовж цього року 8 разів здійснювало заходи в закриті кримські порти - Керч, Феодосію, Севастополь. З цих портів судно, на порушення українського законодавства, перемістило до Туреччини і Молдови вантажі – металобрухт, кальциновану та технічну соду, а також насіння льону.

Читайте такожКабмін закрив морські рибні порти в анексованому Росією Криму

Стекачева відзначила, що в даний час капітан перебуває на борту судна, яке заарештовано і пришвартовано в Ренійському морському порту (Одеська область).

Крім того, сьогодні, 21 грудня, Приморський районний суд Одеси починає розгляд кількох скарг адвокатів компанії судновласника, які намагаються скасувати накладений судом арешт на судно порушника.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада прикордонники затримали вантажне судно Sky Moon, яке порушило порядок в'їзду-виїзду на окуповану територію Криму. Оперативну інформацію прикордонники одержали від СБУ.